ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

1. Ποια είναι η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας αυτοκινήτου;

Μια τυπική μπαταρία αυτοκινήτου θα διαρκέσει 3-5 χρόνια ανάλογα με τη χρήση, τις συνήθειες οδήγησης και τον καιρό. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας θα ποικίλλει ανάλογα με αυτούς τους παράγοντες, αλλά είναι γενικά αποδεκτό ότι μια καινούργια μπαταρία πρέπει να διαρκέσει 3+ χρόνια.

2. Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε την μπαταρία σας;

Εάν ένα υποκείμενο μηχανικό πρόβλημα δημιουργεί πρόβλημα στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, μπορείτε να επεκτείνετε την “ζωή” της μπαταρίας απλώς αντιμετωπίζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο τεχνικός αυτοκινήτων σας μπορεί να αφαιρέσει τη διάβρωση της μπαταρίας, να αντικαταστήσει κακά καλώδια ή εξαρτήματα εναλλάκτη και να εντοπίσει προβλήματα κυκλώματος που εξαντλούν την μπαταρία σας.

Όλες οι μπαταρίες των αυτοκινήτων φτάνουν σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Προσέξτε για συγκεκριμένα προειδοποιητικά σημάδια ότι η μπαταρία σας δεν μπορεί πλέον να παρέχει την ισχύ που χρειάζεται το αυτοκίνητό σας. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν χαμηλά ή τρεμόπαιγμα προβολέων, δύσκολη εκκίνηση (ή άρνηση εκκίνησης) και ήχο κρότου από ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα εκκίνησης που δεν λαμβάνει αρκετή ισχύ.

3. Ποια μπαταρία ταιριάζει στο αυτοκίνητο μου;
  • Αναζήτηση μπαταρίας
  • Διαστάσεις έτσι ώστε να χωράει στην προβλεπόμενη θήκη του οχήματος σας.
  • Ρεύμα ψυχρής εκκίνησης CCA είναι ο αριθμός των ampere που δέχεται ένας συσσωρευτής για 30 δευτερόλεπτα σε θερμοκρασία 0 βαθμών F μέχρι η τάση της να πέσει σε ακατάλληλα επίπεδα.
  • Χωρητικότητα (είναι η αποθήκη του συσσωρευτή και εκφράζει την ποσότητα του ρεύματος σε Ah που δίνει ο συσσωρευτής κατά την εκφόρτιση σε 20 ώρες υπό την προϋπόθεση ότι η τάση δεν θα πέσει κάτω από 10,8V)
4. Τιμές σε Μπαταρίες Αυτοκινήτου. Τι ισχύει;

Εξαρτάται από:

  1. τον κατασκευαστή του οχήματός σας
    1. το μοντέλο του οχήματός σας
    2. την έκδοση του μοντέλου σας
  2. το μέγεθος σε ah μπαταρίας. Όπως είναι λογικό οι τιμές ποικίλουν ανάλογα το μέγεθος της μπαταρίας που φοράει το όχημα μας